Teambuilding FC Groningen

Fc GroningenIn juli hielp Rib4fun bij een teambuildings-uitje van FC Groningen. Om 9 uur 's morgens melde het eerste elftal en staf van FC Groningen zich voor een inspannend uitje op het water rond de Eemshaven en het waddeneiland Borkum. De spelers hadden nog geen idee van hun te wachten stond. In de haven lagen vier ribs klaar. Na een korte instructie van de schippers en het aantrekken van de zwemvesten gingen de spelers en staf in vier groepjes de Waddenzee op.

Eenmaal ver genoeg op zee moesten de spelers met een kaart en kompas zelf de route naar het eiland Borkum bepalen. Vlak voor de kust van Borkum lagen de boten stil en kregen de spelers de opdracht te wadlopen naar de kust. Ondanks ongeveer 70 centimeter water sprong iedereen van de boot en waadde door het water om als eerste Borkum te bereiken.

Trainer Robert Maaskant, die de activiteiten georganiseerd had, liep zelf ook mee. “Het is altijd goed om aan het begin van het seizoen samen iets te gaan doen. Maaskant is een vriend van Klaas Watze Woltjer Samen hebben ze dit uitje voor de spelers bedacht. Klaas Watze is een groot FC Groningen fan dus voor hem een prachtige mogelijkheid om zijn favoriete team te helpen.

Aangekomen op het vaste land gingen de spelers op de fiets verder. Dit vormde ook voor de buitenlandse spelers geen enkel probleem. Onderweg moesten er verschillende vragen over FC Groningen beantwoord worden. Vragen als ‘Hoe heet het oude stadion van FC Groningen?’,  ‘Hoe heet het clublied van de FC?’ en '’elke speler heeft de meeste wedstrijden voor FC Groningen gespeeld?’ werden bijna door alle groepen direct goed beantwoord.

Na het fietsen stond het laatste onderdeel van de ochtend op het programma: hardlopen. Daarna was het tijd om rustig in het zonnetje bij te komen van alle lichamelijke inspanningen. Na een welverdiende lunch stapte iedereen weer in de boten om naar een zandbank in de buurt van Borkum te varen. Daar lag een grote groep zeehonden ontspannen in de zon te kijken naar de spelers die voorbij voeren. Eenmaal terug in de Eemshaven stapte iedereen voldaan en fris weer aan wal, klaar voor het nieuwe seizoen!