Zeehonden uitzetten

ZeehondenEen prachtige dag op het wad. Op dinsdag 24 juli konden vanuit de Zeehondencrèche weer drie zeehonden in goede gezondheid worden vrijgelaten. Steffie van Terschelling, Nell van Ameland en Druppie van Terschelling waren als ernstig zieke zeehonden in de eerste maanden van dit jaar binnengebracht met een gewicht van rond de 20 kg.

Ze konden nu met een gewicht van meer dan 50 kg weer worden vrijgelaten. Voor de vrijlating mochten we gebruik maken van de ribs van Rib4fun. We gingen met twee boten naar t Ra (een geul in de Waddenzee). Bij laag water werden de kisten op de zandbank gezet. Op een afgesproken teken werden de kisten opengemaakt door de adoptanten van de zeehonden. Zonder aarzelen hobbelden de zeehonden naar het water; ze wisten precies waar ze naar toe moesten.

Een prachtig moment voor de adoptanten en voor de verzorgers van de zeehonden; dit is het moment waar ze naar toe werken. De Zeehondencrèche krijgt geen subsidies; alle kosten worden betaald door donaties, sponsoring en de steun van adoptanten. De bemanningen van de schepen van Klaas Watze Woltjer van Rib4fun hebben er voor ons allemaal echt een Beautiful Day van gemaakt. Onze hartelijke dank daarvoor! (Lenie 't Hart)